sunnuntai 24. huhtikuuta 2016

Hiusten vaalennus osa 1

Sain yksi päivä sellaisen päähänpiston, että haluan kesäksi vaaleammat hiukset. Minä olen tykännyt siitä tummasta fuchsian sävystä, mikä minulla on nyt jonkun aikaa ollut, mutta... Se on vaan niin kamalan työläs väri ylläpitää. Olen värjännyt tyvikasvun aina kestovärillä ja latvat sävyttänyt suoraväreillä, joka pitäisi tehdä melkein viikon välein, jos sen haluaa pitää kirkkaana. Lisäksi pinkki väri tarttuu aivan kaikkialle, pyyhkeisiin, tyynyliinaan, ja jopa kuivana käsiin hiuksia laittaessa. En voisi kuvitellakaan pitäväni valkeaa paitaa kesällä niiden hiusten kanssa!

Ensiksi halusin kokeilla mielenkiinnosta C-vitamiini pesua. Kävin ostamassa apteekista askorbiinihappoa ja otin samalla kaksi pussia, koska hiukseni on niin pitkät. Hintaa näille tuli yhteensä 6,76€
C-vitamiinipesua varten pesin hiukset ensin shampoolla ja sekoitin 1,5 pussia (olisin varmaan voinut laittaa kaikki kerralla) syväpuhdistavan shampoon kanssa kipossa ja levitin pyyhekuiviin hiuksiin. Annoin vaikuttaa noin tunnin ajan ja pesin pois. Tämän jälkeen hiukset oli rutikuivat, joten suosittelen jotain todella hyvää hoitoainetta tai kuten itse käytin kosteuttavaa hiusnaamiota.

Tässä kuva ennen pesua:
Ja pesun jälkeen:
Väri haalistui mielestäni aivan huikean paljon! Ja varsinkin tuo hiusten tumma päälliosio vaaleni huomattavasti melkein oranssiksi. Keskelle hiuksiin jäi tuollainen pinkki, poikittainen raita, en tiedä levitinkö siihen kohtaan huonosti, vai oliko väri vaan niin tiukasti siihen tarttunut. Omaan luonnolliseen hiusväriin tämä pesu ei mitenkään vaikuta, mutta kestoväriin ja suoraväriin puree nähtävästi aika hyvin. Käsittelyn jälkeen hiukset haisivat todella voimakkaasti metallille useamman päivän.

Hiusteni latvat on aivan kamalat noissa kuvissa ja kävinkin tämän jälkeen leikkauttamassa niitä kampaajalla 2 vuoden tauon jälkeen, hups! :D

2 kommenttia:

  1. Mäkin olen miettinyt joskus että pitäisi kokeilla tuota vaalennuskonstia! Hyvä että toimii:)

    VastaaPoista
  2. Miekin mietin aikanaan tuota vaalennuskonstia, mutta käytin sitten sitruunaa ja kookosöljyä sekaisin. Kuivatti sekin hiuksia, joten rupesin pohtimaan että kannattaako näitä kikkoja edes käyttää, jos ne kuivattaa tukkaa melkein saman verran kuin vaalennusaine ja muut myrkyt. Mutta jos hakee vain pientä eroa, niin sitten nämä on kyllä parempia, ettei aina ymppää tukkaa täyteen kemikaaleja :)

    Kesä kun tulee pitäisi kokeilla sitruunaa taas, sillä huljuttelee pään ja aurinkoon istumaan. Sen pitäisi vaalentaa tukkaa jonkin verran.

    VastaaPoista