lauantai 15. lokakuuta 2016

Rio de Janeiro 2

Nyt tulee lisää kuvia meidän Brasilian matkasta. Kuvia on niin paljon, että teen vielä kolmannenkin postauksen, ettei mene liian sekavaksi.

Kävimme Rion keskustassa teatterissa nimeltään Theatro Municipal, joka on valmistunut vuonna 1909. Rakennus oli ulkoa sekä sisältä todella näyttävä ja huokui vanhan ajan henkeä. Katolla oleva kotka on ilmeisesti ainakin osittain kullattu. Varasimme paikat teatteriin päästäksemme katsomaan paikallista orkesteria. En ole koskaan aiemmin käynyt teatterissa joten tämä oli täysin uusi kokemus minulle.
Samana päivänä kävimme myös vanhassa Igreja da Candelária kirkossa (rakennettu 1775-1811). Ei voi kuin ihmetellä, miten upeita rakennuksia aikanaan on tehty.
Vierailimme myös keskustan lähellä Jardim Botânico - kasvitieteellisessa puutarhassa. Puisto on perustettu vuonna 1808 ja siellä on sekä brasilialaisia ja ulkomaisia kasveja, joita siellä on 6500 eri lajia. Osa näistä kasveista on uhanalaisia.

Puistossa oli avaria polkuja ja näkymiä, mutta myös tiheää metsäaluetta, jossa asustaa myös paljon eri eläinlajeja. Tälläkertaa näimme siellä lintuja, apinoita, perhosia ja muita hyönteisiä. Metsässä tuoksui aivan huumaavan hyvälle, kun puissa kasvoi makean tuoksuisia hedelmiä ja ilma oli siellä raikkaan "viileä". Oli todella kuuma päivä, yli 30 astetta auringossa.
Myös Rion kuuluisa Kristus patsas näkyi puistoon vuoren huipulla.
Tämä todella pikkuinen apina oli rohkea ja antoi minun mennä aika lähelle, noin 1-1,5m päähän ottamaan kuvaa. Katseli minua ja kameraa kiinnostuneena ja minä jännitin, että se hyppää mun päälle :D
Alla olevassa kuvassa on Brasilian kansallispuu, joka kukkii kauniin keltaisena. Hedelmiä myytiin  kauppojen lisäksi myös paljon mm. autojen peräkonteista. Hedelmät oli siellä aivan taivaallisen hyviä, makeita ja isoja! Esim mango oli varmaan kaksi-kolme kertaa isompi, kuin Suomessa myytävät.

Kauppakeskuksia oli siellä aivan todella paljon ja lyhyen matkan sisällä monta. Myös apteekkeja oli joka kulmalla ja niissä tuli aika paljon shoppailtua, sillä niissä myytiin paljon kosmetiikkaa, meikkejä ja vaikka mitä. Käytin varmaan apteekkeihin eniten rahaa :D
Maaseudun taloja, tässä olemme matkalla vuoristoon, siitä lisää seuraavassa postauksessa!
Rio valoisalla ja pimeällä. Olimme 11. kerroksessa Hudin isän luona. Hieman jännitti kurkata parvekkeen kaiteen ylitse!

1 kommentti:

  1. Oikein kivoja kuvia ja kuulostaa tosi mukavalta reissulta :) HYvä ettei apina kähveltänyt kameraa!

    VastaaPoista