torstai 28. tammikuuta 2016

Neljännesvuosisata

Minulla oli eilen 27.1 syntymäpäivä ja tunsin itseni ensimmäistä kertaa "vanhaksi", kun 25v tuli täyteen. Äitini vielä onnitellessaan sanoi, että "sehän on sitten neljännesvuosisata!". Eipä paljon lohduttanut nuo sanat. :D Olen ollut koko tammikuun todella väsynyt ja tämä tuntuu toistuvan joka vuosi samalla kaavalla. Toivottavasti kevättä kohti lisääntyvä valo saisi minut taas virkistymään. Olen yrittänyt sosiaalistaa itseäni näkemällä nyt hieman useammin kavereita, etten jää vain sänkyyn makaamaan.

Minulla on ollut kaapissa kaksi vuotta kirpparilta ostettu tekoturkis takki, joka oli minulla kerran talvihäissä päällä. Takki oli minulle kuitenkin hieman liian iso ja laatikkomallinen, joten ole käyttänyt sitä sen jälkeen. Se on odotellut kaapissa kohtaloaan, että pienennänkö sitä, vai myynkö pois. Nyt eräs päivä päätin tehdä takille jotain ja otin sakset käteen ja leikkasin helmaa aika reilusti lyhyemmäksi. Siitä se idea alkoi muotoutumaan.
En tykännyt takin kauluksesta, joten tein helmasta leikatusta palasta uuden isomman kauluksen. Kavensin takkia aika reilusti vyötäröltä ja joitain senttejä hihoistakin, sillä ne oli todella leveät. Hihat myös asettuivat olkapäältä minulle liian alas, mutta en jaksanut irroittaa koko hihoja vaan ompelin valmiin sauman vierestä olkapäitä kapeammaksi. Vanhat taskutkin sain säästettyä, sillä niissä oli reilut saumavarat, joten sain ne siirrettyä sentin ylemmäs ja pienensin alhaalta hieman. Toisesta kankaasta ompelin neljä vyölenkkiä ja kiinnitin vyötärön kohdalle. Vyön ostin uutena, mutta sitäkin jouduin lyhentämään, sillä se oli liian pitkä minulle. Irroitin vanhat nepparit ja ompelin ne käsin uusille paikoille.

Tykkään!! Eikä tullut kalliiksikaan, kun maksoin tästä takista kirpparilla 5€ ja vyön hinta 12,95€.
Yleensä minun syntymäpäivän aikoihin on torilla markkinat, joten tänäkin vuonna piti käydä ostamassa metrilakua. Namnam!
Amanda B:n liikkeessä oli loppuunmyynti, joten tuli käytyä shoppailemassa tavaraa puoleen hintaan! Ostin kuvassa näkyvän seeprakorin, pöytäliinan, sokerikipon ja kaksi valokuvakehystä. 
En juhlinut syntymäpäivääni mitenkään erityisesti. Tein itselleni amerikkalaisen, paistetun juustokakun, kun ei sitä kukaan muukaan ollut leipomassa. :D Poikakaveri oli vielä illan töissä, mutta siskoni kävi sentään seuranani juomassa kakkukahvit. Kutsuin kaveripariskunnan vielä tänään kahville, ettei meidän kahdestaan tarvitse syödä koko kakkua. Kakun kanssa oli mansikka-vadelma kastike. Oli hyvää!

The same in English:

10 kommenttia: