maanantai 21. maaliskuuta 2016

Ompeluksia

Olettekin ehkä huomanneet lähiaikoina hieman hiljentyneen blogin päivitystahdin, kuin mitä aiemmin on ollut. Nyt esittelenkin mitä olen tällä välillä puuhastellut ja se liittyy ompeluun. Olen ommellut sekä itselle, myyntiin ja tehnyt korjaustöitä sen toivossa, että saisin hieman rahaa säästöön. Tarkoitukseni olisi säästää rahaa mahdollista kesäloma reissua ajatellen, josta ei vielä sen enempää, kun kaikki suunnitelmat on vasta harkinta vaiheessa.

Sain tämän kukkakankaan mummoltani muistaakseni 2014, mutta en ollut saanut vielä inspiraatiota sen ompeluun. Tiesin kyllä heti tekeväni tästä mekon, mutta pelkäsin sen olevan liian "tätimäinen" tuon tiheän kukkakuosin vuoksi. Kangas suorastaan huusi minulle, että se haluaa rypytyksiä ja hulmuavan helman.
En halunnut tehdä tästä täyskellohelmaista mekkoa, vaan sellaisen kevyen, hieman helmasta levenevän kesämekon. Kangas oli siitä hankalaa, että se on todella joustavaa neulosta, joka purkautui aivan äärettömän helposti. Jouduin itseasiassa tekemään yläosan uusiksi, kun ensimmäisellä kerralla se lähti purkautumaan todella rumasti. Leikkasin uudet kappaleet, jotka ensimmäisestä kerrasta viisastuneena saumuroin heti kauttaaltaan. Vuorikankaaksi ostin ohutta, myös hieman joustavaa viskoosia.

Lopputuloksesta tuli paljon parempi kuin osasin odottaa. Tämä on ihanan näköinen ja tuntuinen päällä. Kesää siis odotellessa!
Toiseen projektiin minulta löytyi myös kangasta valmiina kaapista. Tähän mustaan kellohameeseen sain idean muistaakseni "Muodin huipulle"-tv sarjasta, jossa yksi kilpailija valmisti mekon, jossa oli samanlainen helma. Helmaan ostin tylliä, jonka ompelin varalta kaksinkertaisesti, että se jaksaa kannatella tuon leopardikaistaleen. Kankaana käytin puuvillasekoitetta, jossa on vähän elastaania. Helmassa oleva leopardikangas oli jämäpala yhdestä kynähameen ompelusta, joten se meni hyötykäyttöön tässä. Takana on vetoketju ja vyötäröllä kuminauha. 

Laitoin tämän myyntiin, mutta oikeaa ostajaa ei ole vielä löytynyt tälle ihanuudelle! Tekisi mieli pitää itselläkin, mutta todellisuudessa minulla on aika vähän "mahdollisuuksia" pukeutua hameisiin, tai niin ainakin selittelen itselleni... :D

Jos joku kiinnostui hameesta, niin vyötärönympärys mukautuu 68-78cm välillä kuminauhalla, pituus on 62cm ja hinta 37€ + postikulut :) Tämä ei ole ihan täysi kello, mutta kyllä tässä silti helmaa riittää!

Sähköpostia voi laittaa osoitteeseen: mirgeli@gmail.com

1 kommentti:

  1. Ihania ompeluksia olet tehnyt ja hamekin on tosi kaunis, mutta itse tykkään enemmän täyskelloista (kun nuo alushameet on niin pulleita :D). Tuo vähän lyhyempi alushame on ihana yksityiskohta, kun jää väliin tuota pelkkää tylliä. Osaisinpa itsekin ommella,olisi niin monta juttua jotka haluaisin, mutta joita ei löydy valmiina mistään :/

    VastaaPoista