sunnuntai 22. toukokuuta 2016

Kenkiä ja kirpparilöytöjä

Olen tehnyt viimeaikoina todella hyviä löytöjä alennusmyynneistä ja kirppareilta. Joskus tuntuu, ettei sieltä kirpparilta löydy mitään, mutta toisinaan sieltä taas löytyy vaikka mitä. Varsinkin, kun alkaa käymään siellä säännöllisesti, vaikka viikottain niin sieltä oppii huomaamaan kaikki uudet tulokkaat.

Tässä olisi ensimmäisenä aivan upeat Gaborin avokkaat, jotka löysin -70% alennuksesta, jolloin hintaa jäi enää 34,48€. Kengät ovat mokkanahkaa ja niissä on 8cm korko. Nämä olivat rakkautta ensisilmäyksellä ja en voinut uskoa, että juuri minun kokoani oli jäljellä. Nämä on kivasti vähän 40- luvun tyyliset avokkaat noiden remmien ansiosta.

Minulle kaikkein sopivin koko on yleensä 5,5 jota ei ole kovin monissa kengissä usein tarjolla. Koko 39 tahtoo usein olla minulle liian iso ja 38 saattaa olla jo liian pieni. Tämä hankaloittaa suuresti varsinkin avokkaiden ja balleriinojen ostamista. En ole ollut kovin ahkera korkokenkien käyttäjä, mutta nyt yritän opetella käyttämään niitä useammin.
Kaikkein suurin kenkärakkaus syttyi kuitenkin näitä Janitan avokkaita kohtaan, jotka näin yhden liikkeen ikkunassa ohi kävellessäni. Jäljellä oli enää kaksi paria 38 kokoa ja sovitin kenkää, joka istui kuin hansikas. En ole ehkä koskaan laittanut niin hyvin istuvaa avokasta jalkaani! Näissa on mielestäni juuri sopiva korko kävellä, joka on 7cm. Kengät on kokonaan nahkaa ja olivat -50% alennuksessa, joten hintaa jäi sen jälkeen 60€.

Janitan kengät ovat Suomessa valmistettuja ja olen jo aiemmin kiinnittäyt huomioni niiden kivoihin kuoseihin ja tyyliin. Nyt ainakin on todella paljon kaikkia polkadot ym. kuvioisia kenkiä, jotka varmasti miellyttävät monen pin-up harrastajan silmää.
Kirpparilta löysin harmaan leoparditopin hintaan 1,50€. Niitein koristeltu farkkutakki on Seppälän mallistoa ja sekin löytyi kirpparilta 4,50€ hintaan. Ihmeen pientä kokoa tuo takki, vaikka on M kokoa, vastaa enemmän XS/S kokoa.
Ostin myös tällaisen vanhan tyylisen mekon 14€:n hintaan. Jokin tässä mekossa sai minut innostumaan ja näkemään siinä potentiaalia pienellä tuunauksella. Poistin tästä jo karmeat olkatoppaukset ja tarkoitus olisi lyhentää hieman olan pituutta ja istuttaa hihaa uudestaan. Lyhennän myös hihoja reilusti tai mietin jopa niiden poistamista kokonaan. Kavennan mekkoa jonkun verran, että se istuu sopivan napakasti päälle. Mietin vielä, vaihdanko tähän uudet napit, vaikka nuo vanhatkin kyllä menettelee. Lyhentää ei ehkä tarvitse, sillä tämä yltää minua juuri polven alapuolelle.
Myös pari vyötä lähti mukaani. Valkea maksoi 2€ ja sininen, kruunulla somistettu vyö oli 1,50€

Mitä mieltä olette, pitäisikö mekosta poistaa kokonaan hihat vai lyhentää vain reilusti?

1 kommentti:

  1. Ooh, nuo Gaborin avokkaat on melkoinen löytö! Minä olen yrittänyt etsiä sopivanmallisia Gaboreita (koska päkiäpehmusteet), mutta en ole edes täysihintaisena löytänyt sopivia. Nuo on juuri täydelliset :) Samoin nuo Janitat on ihanan persoonalliset.

    Mekosta en osaa sanoa, minusta tuossa hihanmitassa ei ole mitään vikaa, mutta eiköhän tuo näytä ihan kivalta sekä lyhyillä hihoilla että kokonaan hihattomana :) Voi olla että hihattomana on vielä freesimpi.

    VastaaPoista