sunnuntai 7. helmikuuta 2016

DIY vaatehuone

Minä tykkään järjestellä aika paljon tavaroita ja varsinkin, jos se helpottaa arkista elämää ja myös näyttää paremmalta. Tälläkertaa vuorossa oli makuuhuoneemme. Minun ompelupöytäni on ollut muuton jälkeen keittiössä, mutta kaikki ompelutarvikkeet olivat makuuhuoneessa. Siirsin siis pöydän makuuhuoneeseen, koska siellä oli riittävästi tilaa. Sen jälkeen tajusin, että vitsit tämähän toimii myös hyvänä meikkauspöytänä, kun kaikki meikitkin säilytän viereisessä lipastossa. Enää ei tarvitse kantaa niitä kylpyhuoneeseen, kun meikkaan. Pitäisi vielä ostaa joku lattia- tai pöytävalaisin niin olisi myös hämärän aikaan enemmän valoa.
Siivosin vaatekaappini ja keräsin sieltä taas sellaisia vaatteita mitä pitäisi korjata, muokata tai myydä. Samalla mietin miten saisin tavarat ja vaatteet nätimmin kaappeihin ja sain niinkin hullunkurisen idean, että mitä jos tekisin pienen "vaatehuoneen" kaappiin. Samalla saisin lattialla olevan peilin vähän korkeammalle ja pois pölyttymästä. Tässä kaksiovisessa kaapissa on paremmat mekot, hameet ja alushameet. Kaappi oli aika hämärä niin päätin laittaa nuo yhdet jouluvalot peiliin roikkumaan. Valot saa helposti sammutettua jatkojohdon katkaisimella.

Yläpuolella säilytän liinavaatteet ja pyyhkeet, sekä ylimääräiset peitot ja tyynyt. Tämän kaapin lisäksi meillä on onneksi kaksi hyllyillä varustettua kaappia ja toinen iso, kaksiovinen kaappi, jossa on kaksi vaatetankoa päällekkäin. Siellä on harvemmin käytössä olevat takit ja kengät, miehen juhlavaatteet, kauluspaidat ja lisäksi muuta sekalaista tavaraa.
Parit kengät ja laukut pääsi silmäniloksi kaappia koristamaan. Tuo matto on peilin alla liukuesteenä, sillä se nojaa kaapissa takaseinää vasten. Vyöt ja huivit laitoin tankoon roikkumaan, että löytäisin ne siitä helpommin.
Siivosin myös kolme isoa laatikkoa, joissa säilytän kankaita, kaavoja, kansioita ja muita ompelutarvikkeita. Sieltä löytyi myös läjä vanhoja kuitteja, maksettuja laskuja, tärkeitä papereita, vanhoja koulutehtäviä, valokuvia... Joten oli ehkä aikakin siivota ja järjestää ne. Nämä laatikot on ostettu aikoinaan Ikeasta ja ovat olleet todella näppärät erilaisten tavaroiden säilytykseen! Ah, nyt on kankaat hyvässä järjestyksessä ja sieltä jopa löytää jotain, kun ei ole kaikki päällekkäin sullottuna laatikkoon. Näitä kankaita oli varmaan kuudessa eri muovipussissa, joten eihän sieltä löytänyt mitään! Minä olen sellainen säästäjä, että säilytän yhdessä isossa pussissa lisäksi pienempiä jämäpaloja kankaista, jos niistä joskus tarvitsee tehdä jotain pientä esim. rusetteja tai muita koristeita.
Kaapin oven sisäpuolelle ripustin kirpparilta vuosi sitten ostamani sukkanauhaliivin ja netistä tilaamani peltikyltin. En ole tuota sukkanauhaliiviä uskaltanut käyttää, kun siinä on hapristuneet nuo kuminauhalenkit ja muoviset kiinnikkeet. Tämä on Figura merkkinen ja suomessa valmistettu. En itse usko tämän olevan kovin vanhaa tuotantoa, mutta söpö se on silti! Tässä on sivussa hakaskiinnitys.
Ylhäällä olevasta kuvasta vilahtaa hieman leopardikuosilla tuunattu lipastoni (lue lisää täältä!), jonka päällä säilytän korut, kosteusvoiteita, huulirasvaa, muutamat kynttilät ja valokuvakehyksen. Kehyksen kuvassa on arabianhevos tamma, jolla aikoinaan kävin nuorena tyttönä ratsastamassa.

Koska ei ole varaa ostaa sitä unelmien kotia, niin täytyy käyttää luovuutta saadakseen hieman luksusta elämään. Onneksi mies ainakin vielä jaksaa olla mukana auttamassa näissä mun sisustus intoiluissa! Tätä nimittäin tapahtuu välillä useinkin, kun kyllästyn edelliseen järjestykseen. Hieman jo lisääntynyt valo on näköjään herättänyt minut talvihorroksesta. :D

Onko muilla samanlaista järjestelyvimmaa, vai löytääkö tavarat heti oman paikkansa?

1 kommentti:

  1. Meillä on täällä kaaos. Haluaisin kyllä järjestellä tavarat, mutta tilaa ei pienessä yksiössä ole. Uutta asuntoa olen kuumeisesti etsinyt, mutta muuttokin vaatii aika paljon rahaa. Ihana tuo siun vaatekaappi, juuri tuollaisen haluaisin tehdä! <3

    VastaaPoista