perjantai 26. helmikuuta 2016

Muotoilevat alusvaatteet

Yhdessä postauksessa jo vähän pohjustin tulevaa, eli ostin Carlsonilta alennuksesta Triumphin muotoilevan alusmekon hintaan 39,97€, jonka ovh 79,95€. Suoraan sanoen en olisi raaskinut ostaa tätä alkuperäisellä hinnalla ja jäin ensimmäisen sovituksen jälkeen muutenkin vielä miettimään ostoa. Tämä on kokoa 36 ja ensimmäisellä sovituksella se ei meinannut mahtua minulle ollenkaan lantiosta ylöspäin. Pienellä kitkuttelulla sain sen menemään kuitenkin päälleni ja nyt se mahtuu muutaman kokeilun jälkeen jo paljon helpommin.

Tämä ei ole päällä mitenkään superlitistävä, vaan muotoilee kevyesti kurveja. Etuosa jää tästä rintaliivien alapuolelle, mutta nuo pienet "kupit" kohottaa aavistuksen myös rintoja. Jäin kaipaamaan hieman irroitettavia olkaimia, että sitä voisi pitää vaikka niskasta solmittavien mekkojen kanssa. Helman alareunassa on ohut silikoninauha, joka estää helmaa nousemasta ylöspäin.
Minulla oli ennestään yksi muotoileva alushame, jonka ostin joskus H&M:ltä. Se ei ole vyötäröltä minulle ihan tarpeeksi napakka, sillä se on löystynyt käytössä. Hameessa on myös housuosa ja helmassa leveä silikoninauha, ettei se hivuttaudu ylöspäin.

Lindexiltä olen ostanut myös muotoilevat, korkeavyötäröiset alushousut alennuksesta. Näissä oli alkuun todella tiukka vyötärö, mutta nyt ne menee jo vähän helpommin päälle.
Tässä läjä havainnollistavia kuvia, miten nämä sitten käytännössä toimii ohuehkon trikoohameen kanssa. Alla olevassa kuvassa minulla ei ole mitään muotoilevia alusvaatteita, vaan ihan tavalliset, hieman korkeammat alkkarit (jotka näköjään näkyy tosi selvästi kuvissa...)
Alusmekon pitsiosa jää kauniisti näkyviin tuollaisen solmittavan paidan kanssa, eikä vatsa näytä enää niin paljaalta. Tämä on varmasti kiva kesällä, kun yläosa on pitsiä ja alaosakin on melko ohutta kangasta. Samalla se pitää mahan paremmin kurissa ja silottaa myös hieman lantion muotoja. Trikoohame ei rypisty enää niin paljon liikkuessa.
Alushame siloittaa tästä kolmikosta kaikkein eniten kurveja lantiolta ja reisistä. Vatsaa tämä ei paljoa litistä, sillä vyötärö on liian väljä minulle. Tämä on ollu minulla paljon käytössä talvella hameiden ja mekkojen kanssa, mutta kesällä se on hieman kuuma, varsinkin jos puen vielä sukkahousut.
Muotoilevat alushousut litistävät vatsaa ja jenkkakahvat, mutta alaosaan jää muhkurat lantiolle, mihin housuosa loppuu. Sen vuoksi näitä ei ole tullut paljoa käytettyä muiden, kuin korkeavyötäröisten shortsien kanssa. Nyt tosin mietin, että nämä voisi toimia hyvin tuon alusmekon kanssa, jos haluaa olla oikein fit and slim! :D

Eiköhän tässä ollut nyt pyllykuvia riittämiin! Minä tykkään paljon noista solmittavista paidoista ja niitä minulta löytyy kaapista aika monta kappaletta eri kuoseilla ja väreillä. Osa noista on sellaisia pitkiä, hihattomia "kauluspaitoja", jotka vain rullaan helmasta lyhyemmäksi ja solmin rusetille.

1 kommentti:

  1. Kiva nähdä millaisia ja minkämerkkisiä muotoilevia alusvaatteita muut käyttävät, itsellä kun niitä on aina enemmän tai vähemmän hakusessa. Minullakin on Lindexin muotoilevat (mummo-)alushousut, jotka oli ennen paljon napakammat mutta jotka on nyt venähtänyt sen verran, ettei ne mitään litistä mutta silottaa. Triumphin pöksyjä löytyy kahdet, toiset on shortsit ja kovassa käytössä ja toiset ihan alushousut, jotka uppoo perskannikoihin, joten jääneet vähemmälle käytölle. Molemmat on niin napakoita, että on tuskaa vetäistä ne jalkaan, joten ei parane rumpata vessassa niiden kanssa :D
    Sitten on tietty kaksi waist cincheriä, jotka silottaa vaan vatsan ja luo tiimalasivyötärön ja yhdet shortsit, jotka ei tahdo kestää tarpeeksi korkealla niin ne kelpaa vaan pyllyn muotoiluun, mutta onneksi kaikkia näitä voi yhdistellä hyvin niin kuin itsekin ehdotit. Talvella varsinkin hyvä, niin ei palellu mutta kesäksi pitäisi varmaan itsekin hommata joku alusmekko tai tuommoinen, josta ei näy rajat mutta johon ei paahdu :)

    VastaaPoista